Brian May Foto: AP/Scanpix
Inimesed
25. mai 2020, 12:51

Queeni täht Brian May sai infarkti! (1)

Queeni rokkar Brian May (72) avaldas täna Instagramis video, milles tunnistab, et tal on vahepeal südamerabandus olnud.

May andis hiljuti fännidele teada, et oli aias mütates nii agaralt tööd teinud, et rebestas tuharalihase ja sattus haiglasse. Nüüd aga selgub, et legendaarne kitarrist on vigastusest paranemise ajal infarkti saanud. 

May tunnistab, et Queeni omaaegse plaadi "Sheer Heart Attack" pealkiri pani teda veidi muretsema. "Kartsin, et see võib pahandada neid, kes on ise infarkti üle elanud. Nüüd tunnen õigupoolest kergendust, et ma ise sellesse klubisse kuulun - ja ma pole üldse pahane!"

Muusik seletab, et kui tema seljavalud pärast lihaserebestust nädalaga ei vaibunud, läks ta taas haiglasse. Selgus, et Brianil on istmikunärvi pitsumine. "Keegi oleks mind nagu pidevalt kruvikeerajaga selga tagunud. See oli kohutav piin ..." Kuid keset ravi tabas Brianit südamerabandus. "Mul on nüüd palju parem," kinnitab ta. "Olen vaba sellest kohutavast valust, mis hävitab lausa mõistuse."

Infarkt ehmatas Brianit tõsiselt, ehkki see polnud raskekaaluline. "Pidasin end terveks inimeseks. Kõik ütlevad, et mul on suurepärane vererõhk, ja ma hoian end vormis, sõidan rattaga, söön tervislikult." May toonitab: südamerabandus oli kerge ega jätnud jäävaid kahjustusi. "Umbes 40 minutit oli rinnus valu ja pitsitustunne. Kätes oli ka veider tunne ja higistasin." 

May kiidab oma arsti, kes ta isiklikult haiglasse sõidutas. Angiogramm näitas kolme südameveresoone ummistumist - olukord oli eluohtlik ja arstid tahtsid teha avatud südamelõikust. May eelistas siiski stentide paigaldamist. Ta ärgitab oma fänne südame eest hoolt kandma ja küpses eas kindlasti tervist kontrollima.