Michael Jordan.Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
24. mai 2020, 12:24

Skandaalse raamatu autor: Jordan valetas Netflixi dokumentaalis

Skandaalse raamatu "The Jordan Rules" autor Sam Smith väitis raadiosaates "Bonta, Steiny & Guru", et Michael Jordan valetas Netflixi dokumentaalsarjas "The Last Dance" nii mõnegi asja kohta.

"Nägin seriaalis mitut asja, mille kohta valetas või esitas väljamõeldud infot," sõnas Smith, kelle raamat oli 1992. aastal New York Timesi menuk. "Need polnud väga suured asjad, aga see oli nagu film, mille kohta öeldakse "põhineb tõestisündinud lool"."

Näiteks märgib Smith, et Jordan ajas jama, et tahtnuks Chicago Bullsis jätkata pärast 1998. aastal võidetud kuuendat tiitlit. Korvpallilegend väitis seriaali viimases episoodis, et kui omanik Jerry Reinsdorf oleks pakkunud talle, Scottie Pippenile, Dennis Rodmanile ja treener Phil Jackskonile uut aastast lepingut, siis oleks kõik neli klubis jätkanud. Reaalsus seda pakkumist ei tulnud ja Bulls alustas meeskonnas uuenduskuuri.

NBA ajakirjanik Smith teeb Jordani väite maatasa: "See on jultunud vale. Tean, mis tegelikult juhtus."

Samas ei avalda Smith, mis on tema info kohaselt tõde.

Lisaks seab ta kahtluse alla Jordani jutu 1997. aasta finaali viiendast mängust Utah Jazziga, kus Bullsi liider oli silmanähtavalt kehva konditsioonis. Toona põhjendati seda haigusega, samuti ringlesid kuulujutud, et Jordanil on lihtsalt pohmell. Dokumentaalis sõnas Jordan, et sai eelmisel hilisõhtul hotelli tellitud pitsast toidumürgituse. 

"See pitsajutt oli täielik nonsenss," sõnas Smith. "Dokumentaalis oli veel paar sellist kohta, kuid ma ei hakka neid täpsemalt lahkama."

Sarnase tooniga kõneles seriaali kohta ka aastatel 1987–94 Bullsis mänginud Horace Grant. "Ütleksin, et see on meelelahutuslik, aga need, kes meeskonnas olid, teavad, et ta ajas teiste meeste kohta 90 protsendi ulatuses jama (inglise keeles "bullsh*t" – toim.)," lausus Grant, keda Jordan peab ülalmainitud skandaalse raamatu siseallikaks, David Kaplani raadiosaates.

"Kui niinimetatud dokumentaal kõneleb ühest inimesest, siis temal on sisuliselt viimane sõna, mis läheb sisse ja mis lõigatakse välja. Sellepärast kutsungi seda niinimetatud dokumentaaliks."