Aapo Ilves Foto: Teet Malsroos
Inimesed
23. mai 2020, 11:09

Hitimeister Aapo Ilves tõstab kisa: ma ei saa sentigi!

Kirjanik Aapo Ilves kurdab Facebookis, et tema loomiguga teenitakse Spotify ja Youtube'i kanalite kaudu meeletult raha, aga tema ei näe kahjuks sentigi.

"Minul ei ole lepingut Spotify ega Youtube'ga. Mõlemad teenivad minu loomingu edastamisest nii, et vähe pole. Minu esindusorganisatsioonid Eesti Autorite Ühing, Eest Esitajate Liit ja Eesti Fonogrammitootjate Ühing vahivad lolli näoga pealt," kirjutab Ilves. "Minu osalusautorlusega on nendes kanalites sadu laule ja ma ei saa sentigi," tõdeb ta kommentaarides.

Omapoolse kommentaari postituse all annab ka Eesti Autorite Ühingu tegevdirektor Kalev Rattus. "Eesti Autorite Ühingul on lepingud nii Spotify kui ka Youtube`ga. Nad ka maksavad. Iseasi on see, kui palju nad maksavad. Vaata postitust minu lehel, kus Spotify tänab autoreid selle eest, et need saavad 0,003 senti iga striimi pealt ja aitavad Spotify`l miljardeid teenida. Aga nad tõepoolest maksavad aga sellest läheb 90 % plaadifirmadele ja ülejäänud näpuotsatäis läheb autoritele. Kui Sul on 100 miljonit striimi, siis on võimalik mõni euro ka teenida, kui vähem, siis unistada ju võib," kirjutab ta.