Singer Vingeri autokontsertFoto: Tiina Kõrtsini
Saund
23. mai 2020, 12:56

GALERII | Hardi Volmer drive-in kontserdi andmisest: teeme rokkmuusikat, mis ei ole mõeldud istuvatele inimestele (2)

“See oli väga teistmoodi, varem ei ole autodele esinenud,” ütleb muusik Hardi Volmer, kes ansambel Singer Vingeriga andis Vembu-Tembumaa parklas drive-in kontserdi. “Loodan, et see oli esimest ja viimast korda, ehk seda ei tule rohkem teha.”

“Me teeme rokkmuusikat ja see ei ole mõeldud istuvatele inimestele. Tavaliselt publik ikka kargab ja karjub,” tõdeb Volmer. “Natuke häiris, et kontsert oli valges. Pooleldi loojuv päike paistis autodesse ja segas tõelist meeleolu. Ma usun, et Vaiko Eplikul oli pimedas tunduvalt parem esineda, autodega saab vilgutada ja mida kõike veel.”

Õnneks suutis publik ka autodes Singer Vingeri drive-in kontserdile kaasa elada. “Jõudumööda elati kaasa. Oli näha, kuidas inimesed vehkisid ja käed olid akendest väljas,” räägib muusik. Ka kojamehed võeti aplausi asemel appi. 

Tavapärase vahetu kontakti puudumine publikuga mõjutas ka Volmerit. “Sul ei ole massi lava ees, neid kaasaelavaid särasilmi. Veidi kõhe on. Õiget tunnet ei saa kätte ja sünergiat ei teki.”

Kontsert oli eriline ka seetõttu, et ansambli kitarristi Mihkel Rauda asendas hoopis poeg Kaarel Eno. “See oli esimene kontsert koos Kaarliga, mis oli väga tore ja meeldejääv. Loodame, et seni, kui Mihklit ei ole, asendab teda ka järgmistel esinemistel Raud juunior ehk Kaarel,” räägib Hardi. 

Muusikule jääb kogu kriisiolukord tugevalt meelde. “Eelnevalt on olnud ligi kaks kuud pausi ja järgneb veel ei tea kui pikk paus,” tõdeb ta.