Haiglaõde. Pilt on illustreeriv. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
22. mai 2020, 17:43

Vene medõde kandis läbipaistva kaitseriietuse all vaid aluspesu (1)

Üks Vene medõde sai koroonakriisi ajal internetis superstaariks, kui hakkasid levima pildid sellest, kuidas ta kandis läbipaistvat kaitserõivastust ja selle all vaid aluspesu, vahendab Daily Mail.

23aastasest Nadiast hakkasid levima pildid, millest ühel on ka vanem härrasmees, kellele naise tagumisest poolest tõeliselt paljastav pilt avaneb. Naine selgitas ülemustele, et tal oli kaitseriietuses liiga palav, kuid Tuula regionaalhaigla arstid on paljastanud, et neil nappis nii ühekordseid kui ka taaskasutatavaid kaitseriideid. 

Haiglaõe sõnul oli ta pärast piltide avalikuks tulemist sunnitud sulgema oma sotsiaalmeediakontod ning tagatipuks taheti teda ka meditsiinilise riietuse mittevastava kasutuse eest karistada. 

View this post on Instagram

Daily Mail рассекретил личность тульского врача в купальнике ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Известное английское издание Daily Mail сообщило, что ему стала известна личность медсестры из Тулы, которая надела защитный костюм на голое тело. Девушка не рассчитывала, что костюм будет просвечиваться настолько сильно. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Популярность медика из Тульской областной больницы не утихает уже третий день. О ней стало известно не только в России, но и во всем мире. Пользователи соцсетей из разных стран пишут комментарии и восхищаются ее красотой. Новость вызвала огромный интерес у людей на планете, ей стали интересоваться различные зарубежные СМИ. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Выяснилось, что девушка является не медсестрой, а врачом. По нашим данным, она окончила Рязанский медицинский университет. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ранее мы сообщали о том, что медработник за свой внешний вид получила дисциплинарное взыскание от регионального Минздрава, что вызвало волну негодования пользователей сети. На ее защиту встали также тульские врачи. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Высказался на эту тему в своей программе также Иван Ургант. Врача разыскивает российский производитель нижнего белья. Девушке предлагают работу моделью.

A post shared by «Тульские новости» (@newstularu) on

Arvatakse, et Nadia pole siiki ainus meedik, kes on patsiente ravides läbipaistva kaitsekostüümi all vaid aluspesu kandnud. "Meil pole lihtsalt mitte midagi kanda," ütles arst Komsomolskaya Pravdale. "Meil pole piisavalt kostüüme, mis peaksid reeglite järgi kaitsekostüümide alla käima. Uskuge mind, kui meil oleks täiskomplekt, ei käiks me alasti."

Üks arst avaldas Nadiale ka toetust. "Nendes kostüümides on pikka aega olles väga palav. Ta ei väärinud karistust. Ilmselt ta sai aru, et kostüüm on läbipaistev, kuid otsustas sellegipoolest selle all pesuu kanda, sest nendes kostüümides on väga raske pikka aega olla. Põhiline on see, et ta abistas koroonaviirusega nakatunud patsiente. Pole õige, et keegi teda pildistas."

Nagu paljud teised arstid, on ka Nadia pidanud oma perest juba kaks kuud eemal, et mitte koroonaviirust kandvate patsientidega kokku puutudes oma lähedasi nakatada. "Ma ei karda, see on mu töö," ütles Nadia. 

Haigla peaarst, kus Nadia töötab, kinnitas, et mingeid sanktsioone ei järgne. Tuula oblasti kuberner kohtus samuti Nadiaga ning tänas naist ja kõiki meditsiinitöötajaid nende töö eest.