Särav Liina RaudFoto: ARNO SAAR
Inimesed
21. mai 2020, 15:36

Liina Raud elust Ameerikas: minu ainuke võimalus oli kõik selja taha jätta ja alustada täiesti puhtalt lehelt

Ameerikas resideeruv Liina Raud räägib Dalí Karati taskuhäälingus kohapealsest elust ja sellest, et Ameerikas tõesti ongi kõik võimalik - tuleb vaid osata näha ja uskuda.

Esialgu kolisid Rauad Lõuna-Kaliforniasse San Diegosse. Et seal liiga palav oli, otsustati põhjamaisema kliimaga kohta ümber kolida. Liinale ja Mihklile meeldivad linnad ja nõnda oli valida kolme sihtkoha vahel, sest Liina sõnul on  USAs ainult kolm linna: New York, Los Angeles ja Chicago. New York jäi paraku kalliks ja Los Angeles palavaks, aga Chicago oli täpselt paras.

Liina räägib ka, et tema Ameerika-elu algus oli keeruline ning tuli otsustada, kas pakkida kõik asjad kokku ja minna tagasi koju. “Ma ei tahtnud tagasi minna. Minu ainuke võimalus oli alustada täiesti puhtalt lehelt,” ütleb Liina.

USAs on Liinast saanud fotograaf. Juhuste ja ande tahtel on Liina lühikese ajaga saanud Grammy-nominatsiooniga bändi tuurifotograafiks ning ütleb, et hindab kogemust kõrgelt, sest kunagi ei saa olla kindel selles, mis tuleb homme. “Ma sain väga selgelt aru, et see võib olla täiesti viimane kord mu elus. Ma võtsin sellest tänasest hetkest kõik, mis ma sain võtta.”

“Ma ei tea, miks, aga ma olen lihtsalt nii õnnega koos,” ütleb Liina. “Kõik tähed on selle poolt olnud siiani.”

“Ei ole nii, et ma olen õnnelik siis, kui ma hakkan raha teenima hästi palju või ma olen õnnelik siis, kui mul on see või teine asi. Ei! Ma olen jumala õnnelik täna, siin, praegu,” räägib ta. “Aga nii tore oleks, ma nii soovin, ainult heaga, et mu elus juhtuks veel selliseid lugusid. Ja kui seda kunagi ei juhtu, ju siis pole vaja. Ju siis ma olen selle juba saanud,” on Liina spirituaalselt häälestatud.

Aastate jooksul on naine ümber hinnanud, mida ta suhetelt ootab. Partnerlus, üksteise vajaduste täitmine ja toetamine on Liina sõnul see, mida tema oma suhtelt ootab. “Minu jaoks oli hästi tähtis saada lahti sõltuvussuhtest, mille ma olin ise endale loonud,” räägib ta. 

Vaata Dalí Karati usutlust ka täismahus!