Kendall JennerFoto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix
Inimesed
23. mai 2020, 11:00

Kendall Jenner peab katastroofilise festivali reklaamimise eest trahvi maksma

Kardashiani klanni liige Kendall Jenner on nõustunud maksma 90 000 dollarit trahvi selle eest, et ta reklaamis 2017. aastal Instagramis Fyre' festivali, millest kujunes seninägimatu fiasko.

Jenner (24) kaevati mullu augustis USA pankrotikohtusse, hagejaks oli Gregory Messer, kes üritab festivalisse investeerinud võlausaldajatele raha tagasi saada. Messeri väitel maksid Fyre' festivali korraldajad supermodellile üheainsa Instagrami postituse eest 275 000 dollarit, vahendab New York Post. Jenner lubas nüüdseks kustutatud postituses oma miljonitele fännidele, et neid ootab vapustav muusikaelamus eksootilisel erasaarel, lisaks prominentidest koosnev seltskond ja esmaklassilised kulinaariahõrgutised. Seda, et talle postituse eest maksti, Jenner ei avaldanud.

Kendall vihjas, et festivalil võib esineda ka tema õemees Kanye West. "Tegelikult polnud Westil vähimatki kavatsust festivalil esineda. Selline käitumine demonstreerib Jenneri poolt ilmselget heausksuse puudumist," seisab hagis. Kendall on nõustunud maksma 90 000 dollarit trahvi - talle kui maailma ühele edukamale modellile pole see suur summa. 

Glamuuri asemel kuivanud juustusai

Kahel nädalavahetusel toimuma pidanud festivali pass maksis 12 000 dollarit. Eelmüüki saatis tohutu menu: paljud soetasid pääsme juba enne esinejate välja kuulutamist. Kuid Bahama saarele saabunuid ootas ees kohutav pettumus:  määratu piletihinna välja ladunud koorekiht avastas glamuuripeo asemel eest täieliku „Kärbeste jumala“ saare. Villade asemel olid ööbimiseks püsti löödud kipakad telgid, gurmeehõrgutiste asemel pakuti plastkarbi seest kuivanud juustusaia. Ei turvamehi, ei elektrit. WC-sid nappis ning superbändidest polnud kõssugi.

Kurikuulsa festivali korraldaja Billy McFarland mõisteti nurjunud peo eest kuueks aastaks trellide taha. Kohtulikul uurimisel selgus, et McFarland oli petis.  Rahahätta sattudes (lõviosa eelarvest oli kulunud ürituse promomisele) otsis ta investoreid aina juurde, lubades neile müstilisi kasumeid, mis, nagu ta ise tegelikult teadis, olid võimatud.

Mullu jõudis Netflixi eetrisse läbikukkunud festivali käsitlev dokfilm "Fyre: The Greatest Party That Never Happened".