Loughlin ja Gianulli mullu aprillis Bostoni föderaalkohtuhoonest lahkumas. Foto: Brian Snyder/Reuters/Scanpix
Inimesed
22. mai 2020, 11:00

„Lastega kodus“ näitlejanna tunnistas end viimaks süüdi kolledžipistise andmise

Komöödiasarjast "Lastega kodus" tuntud USA näitlejanna Lori Loughlin ja tema mees võtsid lõpuks omaks süüdistuse altkäemaksu andmises oma kahe tütre ülikooliõpingute hõlbustamiseks.

USA justiitsministeerium andis eile teada, et Loughlin (55) on nõustunud kahe kuu pikkuse vangistusega ja peab maksma 150 000 dollarit trahvi. Teda ootab kahe aasta pikkune katseaeg koos ühiskasuliku tööga.

Näitlejanna moekunstnikust mees Mossimo Gianulli (56) saab karistuseks viiekuulise vabaduskaotuse, 250 000 dollari suuruse trahvi ning kaheaastase katseaja koos ühiskasuliku tööga. 

Süüdistuse kohaselt andis kuulus paar pool miljonit dollarit pistist, et nende tütred Olivia ja Isabella pääseksid Lõuna-California Ülikooli sõudetiimi liikmeteks ning seega maineka õppeasutuse tudengiteks. Tüdrukud valetati lootustandvateks sõudesportlasteks, ehkki nood selle alaga ei tegelenud. 

Kogu USAd hõlmanud pistiseskandaaliga oli seotud ka "Meeleheitel koduperenaiste" täht Felicity Huffman, kes andis 15 000 dollarit meelehead, et tema tütar sisseastumiseksami edukalt ära teeks. Huffman võttis oma süü kiirelt omaks ning pääses kahenädalase vabaduskaotusega. Reaalselt istus näitlejanna sellest ära 11 päeva.