Lynn SheltonFoto: AP/Scanpix
Inimesed
18. mai 2020, 17:01

Verehaigus tappis menusarja „Glow“ režissööri Lynn Sheltoni

Laupäeval suri 54 aasta vanuses USA režissöör, stsenarist ja näitleja Lynn Shelton, kelle viimase aja loomingust on tuntuimad seriaalid "Glow" ja "Sädemest tõuseb leek".

Sheltoni surmast teatas tema elukaaslane, "Glow'" täht Marc Maron (56). "Mul on kohutav uudis. Lynn suri eile õhtul. Ta varises eile hommikul kokku, olles nädal aega haige olnud."

Tegu polnud Covid-19-ga. Marci sõnul selgus, et Lynn oli põdenud verehaigust. "Arstid ei suutnud teda päästa. Nad üritasid. Kõigest väest," vahendab Daily Mail.

Alles emadepäeval oli Lynn teinud sotsiaalmeediasse armsa postituse oma pojast Milost ning nimetanud teda oma suurimaks saavutuseks. 

Marc nimetab Lynni kauniks, heasüdamlikuks, hellaks, karismaatiliseks artistiks. "Ta oli puhta rõõmu kehastus. Ta tegi mind õnnelikuks. Ma tegin teda õnnelikuks. Me olime õnnelikud. Ajasin teda kogu aeg naerma. Naersime palju. Me alles alustasime ühist ellu. Ma ei suuda uskuda, mis juhtus. See on kohutav, kurb kaotus."

Celest Ngi menuromaanil "Sädemest tõuseb leek" põhineva lühisarja täht Reese Witherspoon on režissööri surmast samuti vapustatud. "Olen täielikus šokis, et seda energiast värelevat, andekat ja hingestatud kineasti enam meie hulgas pole."

Shelton sai tuntuks indie-filmidega "Humpday" ja "Su õe õde". Mõlemas mänginud Mark Duplass kahetseb oma järelehüüdes, et nad ei jõudnud koos enamat teha. "Lynni piiritule loomeenergiale ja nakatavale vaimule pole võrdset. Ta tegi mind paremaks. Me ragistasime, leppisime, naersime, sundisime teineteist takka. Nagu pere. Nii sügav kaotus."