Michel Piccoli 2013. aastal. Foto: PIERRE ANDRIEU/AFP/Scanpix
Inimesed
18. mai 2020, 16:04

Suri Prantsuse filmikuulsus Michel Piccoli

94 aasta vanuses on surnud nimekas prantsuse näitleja Michel Piccoli, kes mängis näiteks Luis Bunueli, Jean-Luc Godard'i ja Louis Malle'i filmides.

Piccoli surmast teatasid uudisteagentuuri AFP andmeil tema omaksed, kuid surma põhjust ei nimetatud. Ilmneb, et teenekas filminäitleja lahkus juba 12. mail. 

The Guardiani teatel algas Piccoli näitlejakarjäär 1940. aastail, kuid tema koostöö nimekate režissööriga sai alguse Jean Renoir' "Prantsuse kankaanist" (1955). Peagi kutsus Luis Bunuel Piccoli oma filmi "Surm aias". Preestrirollile järgnesid osatäitmised veel kuues Bunueli filmis, sealhulgas "Päevases kaunitaris" (1967) ja "Kodanluse diskreetses võlus" (1972). Piccoli 1960. aastate filmidest peetakse vaieldamatult tähtsaimaks Godard'i "Põlgust", kus ta mängis koos Brigitte Bardot'ga. 

Michel Piccoli ja Brigitte Bardot 1963. aasta filmis "Põlgus". Foto: Moviestore/Shutterstock/VIDA PRESS

Järgnevail aastakümneil oli Piccoli Prantsuse arthouse-filmide stammnäitlejaid. Üheks tema viimastest rollideks jäi osatäitmine Leos Caraxi "Holy Motorsis" (2012). Nende koostöös oli valminud juba 1986. aasta film "Halb veri". 

Piccolid jääb leinama abikaasa Ludivine Clerc. Näitlejal oli seljataga kaks purunenud abielu: Eléonore Hirti ja lauljanna Juliette Grécoga. Esimesest abielust on filmistaaril tütar  Anne-Cordélia.