Phil MayFoto: Associated Newspapers/Shutterstock/VIDA PRESS
Inimesed
18. mai 2020, 11:17

TRAAGIKA: jalgrattasadulast kukkunud mõjukas rokkar suri (1)

75 aasta vanuses suri ootamatult ansambli The Pretty Things liider Phil May. Inglise bändi on oma mõjutajaks nimetanud nii David Bowie, Jimi Hendrix kui ka Kasabian.

BBC Newsi teatel suri May reede hommikul Kings Lynni haiglas erakorralise puusalõikuse tüsistuste tagajärjel. Nimekas muusik oli jalgrattaga sõites kukkunud ja operatsiooni vajanud. Teda jäävad leinama poeg ja tütar ning elukaaslane Colin Graham.

"Väga kurb uudis, Phil oli väga andekas kutt ja jääme teda taga igatsema. Olen šokis," kirjutas ansambli The Kinks kitarrist Dave Davies Twitteris.

The Pretty Thingsi 1968. aasta albumit "S.F Sorrow", mis põhines May lühijutul Sebastian F. Sorrow' nimelise mehe elust, peetakse üheks esimeseks tõeliseks rokkooperiks ja kontseptalbumiks. Seda on oma mõjutajaks nimetanud terve rida artiste ja ansambleid David Bowiest Kasabianini.

The Pretty Things andis hüvastijätukontserdi 2018. aasta detsembris, kuid bändi liider oli toona põduravõitu. Laval ühinesid rokkaritega teised staarid, nagu Pink Floydi muusik David Gilmour ja Van Morrison. Pretty Thingsi viimane album "Sweet Pretty Things (Are in Bed Now, of Course...)" ilmus 2015.