Lääne-Tallinna keskhaiglaFoto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
13. mai 2020, 21:23

Kolm Lääne-Tallinna keskhaiglas surnud koroonapatsienti nakatus haiglas (1)

Kui seni teadis avalikkus, et Kuressaare haiglas on toimunud ulatuslik haiglasisene koroonaviiruse levik, siis nüüd sai teatavaks, et ka Lääne-Tallinna keskhaiglas on nakatunud 24 muu haiguse tõttu ravile tulnud patsienti ning kuuest haiglas COVID-19 diagnoosiga surnud patsiendist kolm saigi nakkuse haiglast.

"COVID-19 diagnoosiga on meil surnud üldse haiglas kuus inimest, nendest kolm on tõenäoliselt saanud nakkuse haiglast ja nende patsientide vanus oli 80+, 90+ ja nendel kõigil olid rasked kaasuvad haigused," ütles Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Esimene nakkuspuhang sai alguse uuringutele tulnud patsiendist, kes kurtis mitu kuud kestnud palaviku üle. Haiglasse tulles oli patsiendi koroonaproov negatiivne, kuid paar päeva hiljem tehtud kordustest andis positiivse tulemuse. Hiljem on nakkuspuhanguid ette tulnud sise-, uroloogia-, neuroloogia- ja kirurgiaosakonnas.

Eriolukorra alguses sai üks töötajatest nakkuse koroonapositiivselt sünnitajalt, haigestunuid on ka nakkusosakonna personali seas.