Hendrik ja Berit Sal-SallerFoto: Robin Roots
Inimesed
13. mai 2020, 18:56

Hendrik ja Berit Sal-Salleri 16 aastat kestnud kooselu sai lõpu!

Muusik Hendrik Sal-Salleri abikaasa Berit teatas sotsiaalmeedias ootamatult, et paar on otsustanud 16 aastat kestud kooselu lõpetada.
"Anname teada, et oleme otsustanud oma 16 aastat kestnud koos- ja abielu lõpetada. Jääme alatiseks ühiselt edasi kasvatama oma suurest armastusest sündinud poega ning arusaadavalt teeme kõik võimaliku, et teda selle otsusega kaasneva välise müra eest kaitsta. Seetõttu on see meie ainuke avalik kommentaar teemal. Aitäh mõistmast!" kirjutab naine. 

Alles märtsis andis paar Kroonikale intervjuu, kus rääkisid, et koroonakriis pani nende pere sunniviisiliselt lahus elama, Berit jäi pojaga paari teiseks koduks saanud Hispaaniasse, Hendrik aga Eestisse.

"Koroonaviirus on meid tõesti praegu vägivaldselt lahku ajanud. Tulin läinud nädalal Eestisse kontserte andma, aga ei saanud enam tagasi," rääkis Hendrik, kes naasis kontsertide andmiseks Hispaaniast Eestisse, kuid ei pääsenud enam pere juurde tagasi. 

"Muidugi on olukord keeruline, aga kuramus – elus on ju olnud keerulisemaidki asju? Otseselt keegi ju elu kallale ei kipu ja pommid ka ei lenda. See, kui mõni piir kinni pannakse, ei tohiks olla meile maailma lõpp," kommenteeris muusik olukorda.

Paar kohtus 2004. aastal. "Ehehee! See muinasjutt sai väga vahvasti alguse – ühel märtsikuisel üritusel. Vaatasin, et ilus tüdruk seisab. Võtsin siis südame rindu ja läksin koputasin talle õlale. Seejärel küsisin: "Vabandage, mis kell on?" või umbes midagi sellist," rääkis Hendrik kunagi Kroonika veergudel. "Käis jah plõks – hakkasime kiirelt tegutsema selles suunas, et kiirelt kokku jääda," rääkis rokkar 2010. aastal, et armastus sündis tõepoolest esimesest silmapilgust ja argielu tõi iga päev aina uusi ja uusi üllatusi, mis panevad teineteist üha rohkem armastama.

2007. aastal sündis paarile poeg Sebastian ning paar abiellus pärast kuueaastast kooselu 2010. aastal.

Hendrik ja Berit on 2012. aastal ajakirjas Eesti Naine rääkinud, et nad on väga kallistaja-tüüpi perekond nng tüli tuleb nende vahel ainult siis, kui Beritil kõht tühi on, sest siis ei suuda ta selgelt mõelda. “Kui on vaidlus, vaidleme asjad lõpuni selgeks, et saaks õhtul rahuliku tundega magama minna. Õnneks on seda “piisavas” koguses – s.t mitte liiga palju!” ütles Hendrik. Oma suhte õppetundideks nimetasid toona mõlemad seda, et väikesed asjad loevad väga palju. “Igapäevased, tavalised armastusavaldused…” ütles Berit.

2018. aastal tõdes Berit ajakirjas Reisijuht, et tal on abikaasaga vedanud, kuna Hendrik on ka tema suurim sõber. "Hendrik on jalad-maas-tüüp, aus, peab lubadustest kinni. Mulle meeldib see tunne, et saan teda igas mõttes usaldada. Talle väga meeldib asju selgeks rääkida, mistõttu saame nii mõnedki olukorrad kiiremini lahendatud ja pilt-on-häält-ei-ole-perioode meil üldiselt ei esine. Võiks ju arvata, et loomeinimene on kapriisne, enesekeskne ja dramaatiline udupea, aga seda kõike Hendrik just ei ole. Ma siiani imestan, kuidas ta ikkagi nii normaalne saab olla," rääkis ta.