Grete PaiaFoto: Erlend Štaub
Inimesed
13. mai 2020, 14:33

Grete Paia: koroonaviiruse Eestisse toonud võrkpallimeeskonna osas on saarlased eriarvamusel

Saaremaalt pärit lauljanna Grete Paia sõnas Raadio 2 saates “Hommik”, et on kodusaarel käia saanud juba üsna mitu korda. “Just emadepäeval olin oma perel külas,” rõõmustas Paia. 

“Aga ka siis, kui valitsuse poolt olid kehtestatud väga ranged piirangud, õnnestus mul koju saada, sest olin Rally Estonia eritiimis ja paar korda transportisin koroonaproove Tallinna SYNLABi,” lisab Grete. 

"Ma olen üsna lennuka fantaasiaga ja kui mul need proovid esimest korda käes olid, hakkasid igasugused mõtted peas ketrama: "Huvitav, mis siis juhtuks, kui mulle nüüd kits teele ette hüppaks ja natuke õnnetult läheks mul see asi!" Aga õnneks läks kõik hästi," naerab Grete. Proovide vedamisega lauljanna haigust endale külge ei saanud ja pole ka sümptomeid näidanud.

Grete tunnistab, et tema jaoks oli šokeeriv, kui nägi esimest korda sõjaväehaiglat Kuressaares. “Siis tundsin küll, et issand, mis toimub,” tõdeb ta. “Aga õnneks minu tuttavad, kes viiruse said, on nüüd kõik terved. Kuigi nad põdesid seda erinevalt läbi, kes kergemalt, kes raskemalt. Ja õnneks minu pere jäi puutumata.” 

Rääkides Itaalia võrkpallimeeskonnast, kes viiruse justkui Eestisse tõi, tahab Grete Paia jääda apoliitiliseks. Ta ütles, et Saaremaal jagunevad inimesed selles osas kahte leeri ja ka temal on selles osas tugev arvamus. "Aga öeldakse, et kui see poleks juhtunud võrkpallimängul, oleks samasugune pauk Kirkorovi kontserdil ära käinud," sõnab lauljanna.

Eestis on võimalik praegu korraldada kuni tuhande inimesega välisüritusi. Grete leiab, et kuigi rohkem inimesi oleks tore, siis sobib praegu ka see variant. "Me kõik tahame, et olukord normaliseeruks. Kui aga 999 on terved nagu purikad ja siis on üks must lammas seltskonnas, kes selle puhangu vallandab, see on kõige hullem stsenaarium," arvab ta.