"Hommikusöök staariga" lounge-kohvikus Suvetrrass; Koit Toome; Anu Saagim; Suveterrassi omanik Priidu Null
ÕL TV | Õhtuleht
17. mai 2020, 23:31

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Halleluuja, Koit Toome tegi elus esimest korda süüa!

Mida kõike Koit Toome pole pidanud suhu pistma. Ära on proovitud nii lambaajud, kui pullimunad. "Maitse oli täitsa hea, tekstuur ehk pisut imelik," naerab Koit meie päikesepaistelisel hommikusöögil kohvik-lounge`is Suveterrass. 

Vaata videot! 

Koit tegi elus esimest korda süüa, kui osales staarkokk Joel Ostrati kokkamissaates

Hakkasin nii noorelt, 15-aastaselt, juba muusikaasjadega tegelema. Pidin istuma stuudiotes, käima ringreisidel ja esinemistel. Elasin muuseas päris pikalt vanematekodus. Olin päris vana poiss enne kui nende juurest Pääskülast lahkusin. Ja nii harva, kui ma kodus olin, tegi ema süüa. Ülejäänud aja nagunii tuuritasin ringi ja siis polnud harjumustki korralikult süüa. Kui aega oli, siis sõime bändimeestega kus juhtus. Bensiinijaamades, restoranides või kuskil cateringis. Nii olengi lasknud 25 aastat nädalast nädalasse. Ja nüüd on mul kodus teised, kes väga hästi süüa teevad. Pole mõtet mind sinna kööki lasta lolli mängima. 

Kuule, kõik mehed on suured grillimeistrid. Sulgi on uhke maja ja aed, kindlasti ei puudu sealt ka korralik grill?

Jah, möödunud suvel ostsin uhke grillahju. Seal ma suitsetan kala. Aga see on ka koopainimese versioon. Vajutad nuppu, paned peale õige temperatuuri ja käib kõll, kui roog on valmis. Masin lisab isegi automaatselt graanuleid. Vot selline robotmasin on mul. 

Vaata videot! 

Pikka intervjuud, 25 aastat lavalaudadel tööd vihtunud, Koit Toomega loe juba homsest Õhtulehest.

Suveterrass, kus Koiduga head ja paremat mekkisime, on hubane kohvik-katusebaar-lounge Tallinna Sadama lähistel. "See on koht, mis toob kokku ägedad inimesed, hea toidu, huvitavad joogid, mõnusa vaibi ning aastaringse suve," nendib koha omanik Priidu Null.  

"Hommikusöök staariga" - Anu Saagim; Priidu Null Foto: Mari Luud

Tõepoolest, interjöör on hubane. Lisaks miljonivaade jahisadamale ja vanalinnale. Maitsvatest söökidest ei hakka rääkimagi. Loomulikult lai valik kokteile, kvaliteetkohvi, vesipiipu, mõnusat muusikat ja sõbralikke nägusid ning suvisel ajal ka päikest ja värsket merebriisi. "Meie Suveterrass on palju enamat, kui lihtsalt kohvik või baar. See on justkui üks lõbus ja kirev perekond," nendib Priidu. 

"Lounge`i kontseptsioon on inspireeritud maailma erinevatest paikadest, troopilistest õhkkonnast, ookeanilainetest, tervislikust ja maitsvast toidust, jätkusuutlikust ühiskonnast," lisab Priit. "Püüame Suveterrassil luua aastaringse suvise meeleolu."

Vaata videot!

"Hommikusöök staariga" lounge-kohvikus Suvetrrass; Koit Toome; Anu Saagim; Suveterrassi omanik Priidu Null