Robert Pattinson mullu juunis Tallinnas Christopher Nolani "Teneti" võtetel. Foto: Robin Roots
Inimesed
13. mai 2020, 11:42

Robert Pattinson „Tenetist“: „See kõik oli täiesti pöörane!“

Mullu suvel Eestis Christopher Nolani "Teneti" võtteil viibinud Robert Pattinson väidab, et pole filmist kaadritki näinud ega tea, mis seal toimub. Ent ta viskab villast.

Pattinson on meesteajakirja GQ värske numbri kaanestaar - kõik fotod, sealhulgas kaanepildi, on näitleja oma Londoni üürikorteris koroonakarantiinis istudes ise teinud. Muidu on Pattinsoni kodu Los Angeleses, kuid Londonisse saabus ta kevade hakul seoses uue Batmani-filmi võtetega. Koroonapandeemia tõttu on need katkenud. Robert tunnistab, et sai talle määratud personaaltreeneri käest hiiglasliku palli ja üheainsa hantli, millega ta peaks iga päev trenni tegema. Kuid erinevalt Kassnaise osatäitjast Zoe Kravitzist, kes treenib usinalt viis päeva nädalas, pole Robert lillegi liigutanud.

Pattinson kurdab, et tal on ajaarvestuse ja mäluga tõsiseid probleeme - ta näiteks ei suuda öelda, ka miski toimus kaks aastat või kaks nädalat tagasi. Seetõttu ei mäleta ta enda sõnul ka oma "Teneti" tegelaskujust paljutki. Näiteks meenus talle alles nüüd, kus ta oma mullused märkmed leidis, et ta oli püüdnud  matkida nimekat briti ajakirjanikku Christopher Hitchensit (1949 - 2011) ja kuulanud väga agaralt tema tulihingelisi debatte. "Olin selle täiesti ära unustanud. Nii põnev. Ma pole sellest filmist kaadritki näinud."

Kuid "Teneti" võtteperioodi nimetab Pattinson pööraseks. Tema sõnul koosnes trupp umbes 500 inimesest, kellest 250 sõitis lennukiga ühest riigist teise võtetele. "Ja igas riigis tehti hiiglaslik dekoratsioonidega stseen, mis on igas tavalises filmis haripunkt. [Aga Nolan korraldas samasuguse suurejoonelise stseeni] Igas viimases kui riigis."

Nolani eriefektid olnud nii vapustavad, et isegi kogenud ja kalestunud tiimiliikmed tulid neid lausa vabadel päevadel vaatama. "Sest need olid nii hullud." Pattinson palus seejärel GQ telefoniintervjuus ajakirjanikult vabandust, et ta "Tenetist" rohkem rääkida ei saa - ta lihtsalt ei oskavat midagi öelda. 

Reporter helistas paar päeva hiljem Nolanile enesele, küsimaks üle, kas Pattinson tõesti süžeest midagi ei tea või viskab villast. "Robiga on selline huvitav asi, et ta viskab natuke villast," naerab Nolan. "Aga samas on ta relvituks tegevalt aus. Kaks asja korraga. Filmi nähes näete ise." Nolan kinnitab, et Pattinson sai stsenaariumist ülimalt tundlikult aru. "Aga ta mõistis ka filmi mitmeti mõistetavusi ja võimalusi, mis loo ümber igaühe peas keerlema hakkavad. Nii et mõlemad on tõesed. Jah, ta viskas villast, sest ta sai stsenaariumist suurepäraselt aru. Aga "Teneti" puhul on seisneb stsenaariumi mõistmine selles, et inimene mõistab ja tunnistab, et see film peab edasi elama publiku teadvuses ning pakkuma publiku teadvuses eri võimalusi välja. Selles suhtes oli Rob minu jaoks ideaalne kuritööpartner."