Hendrik Sal-SallerFoto: Aldo Luud
Inimesed
12. mai 2020, 21:25

Hendrik Sal-Saller annab lauluväljakul suure kontserdi: mind ei võlu trussarite väel kodus lällamine (2)

Smilers annab reedel, 15. mail lauluväljakul drive-in kontserdi, mis on esimene omalaadne Eestis. "Täieliku kinnituse, et kontsert toimub, sain alles täna," räägib bändi solist Hendrik Sal-Saller saates "Ringvaade".

Sal-Salleri sõnul saab lauluväljakule kohale sõita 200 autot. "Autosse on lubatud kaks inimest, kes saavad kontserti kuulata spetsiaalsel FM-sagedusel oma autoraadiost ja näha meid läbi tuuleklaasi," selgitab ta. "Kõik on kontaktivaba ja metsikult turvaline. Autost võib kontserdi ajal välja minna ainult WC-sse või kui on mõni tervisejama." Pileteid saab osta eelmüügist Apollo või lauluväljaku veebist, kohapeal piletimüüki ei toimu.

"Olen väga elevil ja mul on hea meel lavale minna. Märtsi alguses olid meil viimased esinemised, pärast seda oleme kuttidega küll teinud virtuaalseid kohtumisi ja rääkinud bändiasju, aga pole reaalselt vahepeal teineteist näinud, mängimisest rääkimata," tõdeb Hendrik.

Smilersi autokontserdi piletid – 250 autokohta – müüdi läbi nelja tunniga. Korraldajad kaaluvad võimalust veel 50 lisakoha pakkumiseks. "Inimesed tegutsesid kiirelt ning piletid said otsa juba samal õhtul, mil need müüki jõudsid," ütles Lauluväljaku juht Urmo Saareoja. "Kuna olime kohe alguses jätnud mahutavuse osas väikese reservi, siis peame Apollo Kino ning turvafirma Meeskonnaga nõu, kas ka ülejäänud 50 lisakohta on võimalik publikule reedeks pakkuda." Saareoja sõnul on reedese kontserdi külastajate hulgas nii Smilersi tulihingelisi austajaid kui ka neid, kes tahavad lihtsalt teada, kuidas autokontsert välja näeb. "Teadaolevalt on tegemist esimese sellise üritusega Eestis, mis tekitab loomulikult uudishimu."

Smilersi eestvedaja Hendrik Sal-Saller tunnistas, et rahva sedavõrd suur huvi tuli üllatusena. „Eks see autokontsert üks imeloom on, mis tuleb omal nahal järgi proovida. On väga põnev, et just Smilers saab olla see esimene, kes otsa lahti teeb. Mõistagi oleme meelitatud ja tänulik, et publik meid hindab ning sedavõrd hoogsalt pääsmed ära osteti.“ Eestis ei ole drive-in kontserti kunagi tehtud ja taoline asi toimub esimest korda. "Samas olen näinud, et välismaal on see väga populaarne. Me ei tea, kuidas Eestis elu edasi läheb, võib-olla neid rohkem enam kunagi ei tule. Ongi tore proovida ja katsetada," on muusik põnevil. 

Sal-Saller lisab, et mõtles ka sellele, kuidas publik saaks endast märku anda. “Tavaliselt on peale lugu ikka aplaus, aga huvitav, kuidas see nüüd toimub? Kas vilgutatakse tuledega või liigutatakse kojamehi?" arutleb ta. "Aga, kui läheb signaali andmiseks, on väga äge!" 

Virtuaalkontserte ei ole muusik bändiga andnud. "Mind ei ole võlunud trussarite väel kodus esinemine ja telefoni lällamine. See ei ole minu teema. Ma ei ütle, et see on vale, aga see ei ole lihtsalt minu jaoks," tunnistab Hendrik. 

"Minu tee on olnud alati publikuga vahetu suhtlemine. Mis need veebikontserdid siis nii erilised on? Televisioonist on kontserte näidatud eluaeg nii kaua kuni televisioon olemas on olnud. See, et näitad või vaatad seda telefonist, ei ole minu jaoks nii uudne."

Eriolukord on möödunud muusiku jaoks rahulikult. "Olen peamiselt mölutanud. Eks ma olen nikerdanud muusika kallal, aga aeg läheb kuidagi kiiresti."

Juuli ja august on Smilersil ära planeeritud juba aasta aega ja neid kontserte pole neile jõutud veel ära öelda. "Juuni kukkus tasapisi kõik ära, juulis on ära öeldud üks asi, aga selle asemel on kolm uut asemele tulnud. See pole ka väga hull. Ma loodan, et kõik läheb paremuse poole, tõenäoliselt lähebki. Ja kõik asjad toimuvad, aga teatud mööndustega."