AutokinoFoto: Kristjan Lepp/Ajakirjade Kirjastus
Film
12. mai 2020, 11:39

Tallinnas ja Tartus avatakse reedel eriolukorra reeglitele vastavad autokinod

Et kinod on endiselt suletud ja nende avamist ei paista, on nobedamad organiseerinud juba autokinod. Asja on ette võtnud Apollo kino ja Tartu Elektriteater.

Tallinna lauluväljakul alustab reedest Apollo Autokino, kui avapaugu annab palavalt armastatud Smilers.

Apollo Autokino on kinofännide kauaoodatud unistus, mille teostus sai tõuke soovist olla filmisõpradele olemas ka tänases muutuvas maailmas. Vabas õhus autokino pakub võimalust nautida Tallinna Lauluväljakul LED ekraanilt kassahitte animatsioonidest trilleriteni, mille heli saab iga autokond läbi FM-sageduse oma autoraadiost reguleerida.

Apollo Autokino eesmärk on tuua kino inimestele kättesaadavaks nõuetele vastavalt turvaliselt, tagades kontaktivaba piletimüügi, mugava sularaha- ja kaardimaksevaba tootemüügi ning kohapealse kontrolli, et külastajad püsiksid terve seansi aja turvaliselt autos.

Autokino on avatud 15.05-18.07.2020, mille vältel näidatakse keskmiselt kahte filmi päevas. Orienteeruvad filmiseansside algusajad: E-R kell 18.00 ja 22.00; L ja P kell 16.00, 18.00 ja 22.00

Pileteid müüakse ühe auto kaupa ning neid saab soetada Apollo Kino kodulehelt www.apollokino.ee või mobiilirakendusest. Ühes autos võib olla maksimaalselt kaks inimest või üks leibkond vastavalt auto mahutavusele. Tallinna Lauluväljakule sisenedes kontrollitakse pileteid kontaktivabalt viipega läbi autoakna, mille järel suunatakse auto ettenähtud parkimiskohale. 

Kinosnäki tellimiseks, saab iga külastaja esitada oma tellimuse läbi Bolt Food mobiilirakenduse, mis tuuakse välikino töötajate poolt turvaliselt tellija autoni. Kohapeale on paigutatud desinfitseerimisjaamad, mida töötajad klientide tellimuste tarnimise vahepeal regulaarselt kasutavad.

Autokino külastajatel on rangelt keelatud autost väljumine (v.a tervislikel põhjustel või tualettruumide külastamisel), alkoholi tarbimine ja suitsetamine. Probleemide esinemisel tuleb meeskonnale märguande andmiseks sisse lülitada auto ohutuled. Külastajatel, kes tunnevad ennast haiglaselt või kes on puutunud kokku mõne haigussümptomitega inimesega, palutakse autokino mitte külastada.

Tartu Elektriteater alustab autokinoga Eesti Rahva Muuseumi parklas

"Kuna oleme ka varasematel suvedel erinevate sündmuste raames autokino näidanud, otsustasime tegevuse vabasse õhku kolida, kuna tubased kinoseansid ei ole hetkel lubatud ning eriolukorrast tulenevalt on kultuurisündmuste toimumine siiani raskendatud," kirjutab Elektriteater oma kodulehel. 

"Inimeste huvi autokino vastu on olnud väga suur juba eriolukorra algusest saadik. Positiivseid näiteid on olnud ka paljudest teistest riikidest. Seega, et inimeste kinoigatsust leevendada ja taas ühiselt filme vaadata, lööme ka meie oma ekraani püsti ja paneme kinoprojektoris pirni põlema."

Igal õhtul tuleb näitamisele üks film. Algusaeg sõltub päikeseloojangu ajast, kuid filme hakatakse näitama üldiselt 30 minutit pärast loojangut. Esimestel nädalatel on filmide algusajaks 22.15, pileti hind 20 eurot auto kohta. Ühes autos võib olla maksimaalselt kaks inimest, kuid see reegel ei laiene perekondadele. Külastajad peavad viibima autos kogu aja ja võivad sellest väljuda vaid vältimatu vajaduse korral (näiteks tervislikud põhjused või tualeti külastamine).

Autokino avatakse filmiga "Keskpäevane praam" ja pileteid saab osta SIIT