Äsja kahekuuseks saanud Dorado uue pere seltsis.Foto: Ardo Kaljuvee
Inimesed
11. mai 2020, 14:03

FOTOD | Nunnu! Kevad tõi Andres Puusepa peresse lisa (2)

Raadiosaatejuht Andres Puusepp annab sotsiaalmeedias teada, et tema peresse on lisandunud uus liige.

Värske perelemmik kannab nime Dorado ning tegu on Staffordshire’i bullterjeriga. Tõug on pärit Inglismaalt, kus ta aretati võitluskoeraks. Pärast verise spordi keelamist 19. ajandil on Staffy’d jäänud seltsikoerteks.

Staffordshire'i bullterjerid on sileda kasukaga. Foto: Ardo Kaljuvee

“Põlvini kasvamine on tore ütlus, sest inimeste põlved asuvad erineval kõrgusel, aga umbes minu põlvini ta kasvab,” räägib Puusepp, et tumepruunist koeralapsest kasvab keskmise suurusega sõber.

Miks just Staffordshire’i terjer? “Me vaatasime hästi palju ringi. Tahtsime hästi sõbralikku koera, kes näeb koera moodi välja ka. Kassisuurust koera väga ei tahtnud,” selgitab mees tõuvaliku tagamaid.

Lisaks on Andresel ja tema abikaasal Birgitil palju ristilapsi, kellega koer kindlasti läbi peab saama. “Inglismaal nimetatakse neid nanny dog’ideks ehk lapsehoidjakoerteks – neil on kõrge valulävi,” ütleb Andres, et koer säilitab ka mänguhoos rahu ega tee lastele kurja. Inimesega ongi sellest tõust koerad armastavad ja usaldusväärsed.

Närimine on väikese koera töö. Foto: Ardo Kaljuvee

9. mail kahekuuseks saanud kutsikas sündis Lätis, kennelis, mil nimeks Suerte Delarittos. Eestisse on Andrese sõnul aga juba mitu Dorado poolõde ja -venda elama asunud.

Doradot ootas kodus ees kuueaastane varjupaigast võetud kiisu. “Nad vaikselt tutvuvad,” ütleb saatejuht. “Kutsu elab esimesel korrusel, kass pigem teisel. Kass käib esimesel korrusel söömas ja kui Dorado magab, käib kass teda nuuskimas. Tal ei ole varem sellist seltsilist olnud.”

Andres ütleb, et praeguse seisuga pole perel plaanis lemmikuid juurde võtta. “Koera me väga tahtsime ja nüüd lõpuks saime. Kassist-koerast täitsa piisab.”

Kaasaegse koerana on Doradol olemas ka isiklik sotsiaalmeediakonto. “Meie ise saime selle tõu kohta sotsiaalmeediast nii palju igasugust infot, videoid ja materjale,” räägib Andres, et koeraomanike ja -huviliste omavaheline suhtlus on täiesti tavaline ja igapäevane. “Suuresti tänu sellele tegime ka tõu suhtes otsuse. Kui on inimesi, kes koeravõtmist kaaluvad, siis on sotsiaalmeedia ülihea väljund, superasi!” soovitab ta.

“Alguses tundus meile endile ka väga veider, et inimesed lemmikloomadele Instgramikontosid teevad, aga see on tegelikult ikka väga hea asi.”