Roy Horn 2008. aastal oma Las Vegase kodus poolteisekuuse tiigrikutsikaga. Foto: Steve Marcus/Reuters/Scanpix
Inimesed
11. mai 2020, 10:45

Koroonaviirus tappis maailmakuulsa illusionisti Roy Horni

75 aasta vanuses on surnud USA illusionist Roy Horn. Staažika mustkunstitandemi Siegfried ja Roy ühele osapoolele sai saatuslikuks koroonaviirus.

Sakslased Horn ja Siegfried Fischbacher oli tuntud valgete tiigrite ja teiste loomade kasutamise poolest oma etteastetes, kirjutab BBC News. Nad olid koos esinenud alates 1959. aastast. 

"Maailm kaotas täna suure maagi, kuid mina olen kaotanud oma parima sõbra," seisab Fischbacheri avalduses. "Teadsin meie tutvumishetkest peale, et  Roy ja mina muudame üheskoos maailma."

BBC Newsi teatel olid Roy ja Siegfried tutvunud noorpõlves kruiisilaeval töötades. Väidetavalt said mehed sule sappa, kuna olid laevale elusa gepardi smugeldanud. Ent järgmisel lõbusõidulaeval töötades alustasid nad meelelahutusetteastete tegemist ning neid sai rekordeid purustav duo.  1990. aastal alustas tandem esinemiste sarja Las Vegase suurimas teatris hotellis Mirage. Nende Mirage'i sõu pidas vastu rekordpika aja: ligi 14 aastat. 

2003. aastal katkestas Horni karjääri hirmus õnnetus: valge tiiger lõi talle keset esinemist kihvad kaela ja lohistas ta lavalt minema. Mustkunstistaar vaakus hinge, kuid arstidel õnnestus tema elu siiski päästa. Intsident kahjustas jäädavalt Roy liikumis- ja kõnevõimet, ent ta osales siiski mõnel esinemisel, enne kui tandem 2010. aastal lõplikult pensionile jäi.

"Roy oli kogu oma elu võitleja, kaasa arvatud need viimased päevad," ütleb Fischbacher. "Olen südamest tänulik Mountain View' haigla arstidele, õdedele ja teistele töötajatele, kes selle salaliku viiruse vastu kangelaslikult võitlesid."