Kunnar KaruFoto: Kuvatõmmis/err.ee
Tele
7. mai 2020, 21:21

VIDEO | Koroonaviiruse seljatanud eestlane kavatseb mais matkata 1000 kilomeetrit

Märtsis koroonaviirust põdenud matkaja Kunnar Karu võttis eesmärgiks läbida Eesti matkaradadel kuu ajaga 1000 kilomeetrit. "Natukene on ka igav, aga suurem eesmärk on rohkem liikuda, positiivset emotsiooni kogeda ja seda ka teistele näidata," sõnab ta.

Esimese päevaga läbis Karu peaaegu üheksa tunniga 36 km. Praeguseks on väljakutsega alustamisest möödunud nädal ja ta on matkanud 300 kilomeetrit, vahendab "Ringvaade". Läbitud rajad asuvad Eesti eri paikades ja lisaks nendele matkatakse ka kohtades, kuhu inimesed nii tihti ei satu. "Lõpetasime just Narva-Jõesuus. Ma ei tea, kui palju on inimesi, kes on võtnud nõuks Kundast Narva-Jõesuusse kõndida," ütleb Karu. Teekond võttis aega kolm päeva, mille jooksul läbiti 116 kilomeetrit.

Matkates on tal alati kaasas ka söögivarud, telk ja magamiskott. Ühe matkapäeva pikkuseks on tavaliselt 10–12 tundi, kõige pikem matkaretk on siiani kestnud 14 tundi.

Märtsi alguses põdes mees ka koroonaviirust, kuid on sellest nüüdseks paranenud. "Palavik oli suhteliselt tülikas, köhimine veelgi tülikam, aga mul jäi ära see osa, kus hingata on raske. Kõrgeid mägesid vallutades on see oluliselt keerulisem, sest siis on hapnikku veel vähem. Õnneks möödus haigus kiirelt ja  olen nüüd tagasi täie tervise juures."