Tele

Pojad ei ole nõus maksma võõrandunud isa hooldekodukulusid: see on ebaõiglane! (12)

LISA KOMMENTAAR

kodaniku arvamus8. mai 2020, 22:25
Kui on raske 30 aastast vägivalda tõendada, siis samas on ei saa ju ka vastupidist väita, et vägivalda polnud. Tekkis hoopis küsimus kas hooldekodu koht ebanormaalselt räigelt kallis pole? Ega ometi vaeste vanurite ja nende perekondade pealt hiigelkasumit ei teenita.Saates ei käsitletud tegeliku probleemi kahjuks. Meie Eesti valitsus vaatab pealt kuidas keegi nöörib kõige nõrgemaid. Kas see on tõesti õige valdkond millega head äri teha. Pension ja hooldekodu maksumus...pole see kõik normaalne. Riik peaks sekkuma tegelikult.
hiiuvana9. mai 2020, 09:45
just teenitaksegi ja hiigelkasumit, kuidas saab olla võimalik, et penskar peab hakkama saama 450 euroga, maksma sealt ravimid, eluaseme ja sööma ka. Hooldekodus, kus vanurid üsnagi tihti HOOLETA jäetakse, tule ei tea mille eest meeletud tasu maksta.
Urmas7. mai 2020, 18:54
"Asjaga viimati tegelenud kohtuniku Triin Uusen-Nacke sõnul tegi otsuse keeruliseks, et väidetav vägivald toimus rohkem kui 30 aastat tagasi ja seda ei fikseeritud." Oot-oot, kohtunik, siin on mingi jama. Kui "metoo" kampaania käigus tuuakse välja veel varem kui 30 aasta taguseid juhtumeid ja selle eest mõistetakse vangi, aga poegade juttu, et see isa pole isa eest olnud, ei usuta. Mis kurat kohtunike peades toimub? Kohtunikud peaksid olema ju väga objetiivsed, kuid selles kaasus on kohtunik väga subjektiivne.
18,547. mai 2020, 20:16
Juu siis need metoo lood on tõendatavad. Kuigi hetkel on teema teemast väljas, sest see meetoo on hetkel kaugemal meist Veel. Aga rongasigade teema täitsa päevakohane.
Anonüümne komm12. mai 2020, 09:23
Kohtusüsteem ei ole koht, kus naisterahvad saavad oma emotsioonide pealt paugutada. Kui haridustase ja elu kogemus ei küüni piisava tasemeni, siis miks üks jurist ilmtingimata eluaegsesse kohtunikuametisse trügib? Kas muid ameteid on vähevõitu, kus oma totral egol teiste elusid ruineerida lasta? Ühiskondliku moraali jalge alla tallamisel tuleb nendelsamadel kohtunikel ise süüaluse pinki istuda.
7. mai 2020, 13:48
To sõna sekka. Telekasse ei minda kuulsust otsima, vaid hädas inimesed loodavad mingitki abi saada, samuti on nende kogemus toeks paljudele teistele, kes samasse olukorda on sattunud. Vägivaldseid inimesi on Eestis palju ja nad ka õugustavad vägivalda. Kommentaariumiteski kohtab selliseid.
sõna sekka7. mai 2020, 15:12
to 13:48 On Sul mingi näide ka tuua , kus telesaade oleks kohtuotsuse ära muutnud.Sinna saatesse minnakse ikka , et saada teatud seltskonna tähelepanu - tunnevad minule kaasa ! Kuidas on see kogemus teistele abiks ? Õiguskaitse organites töötavad inimesed , kes on pädevamad kui mingi ise hakanud detektiiv. Veel kord -- emotsioonid seal ei kehti !
15,127. mai 2020, 17:33
Nii palju abiks ikka, et asi teemaks tuleb. Ja tasapisi hakkavad asjad muutuma. Üks räägib, teine räägib, kolmandal ehk nutti juba seadusi muuta või vägivalda häbistada. Kui ikka avalikult räägitakse, siis nii mõnigi mõtleb enne, kui kätt tõstab. Nii pisihaaval see maailm ikka ju paremaks muutub.
Eks7. mai 2020, 13:06
ta ebaõiglane ole. Seadused võiks ümber vaadata, seda enam, et ta igakuiselt elatisraha ka ei maksnud. See kohustus võiks siis olla kui vanem on maksnud lapsele igakuiselt alimente ja lapsega ikka rohkrm tegelenud kui ainult natuke. Küllalt on peresid, kes lahku lähevad, aga sellegipoolest võtab näiteks isa lapse kasvatusest osa ja maksab korralikult alimente.
juku7. mai 2020, 12:47
Nagu see jurist ütles, et vanemad peavad oma lapsi ülal pidama ja olenemata, kas oli hea vanem peavad ka lapsed oma vanemaid hiljem ülal pidama. Nüüd peaks see Alar iga kuu võtma selle sota ja kaika, minema isa juurde talle ühe keretäie tappa andma ja raha hoolekodule maksma.
Ohjah7. mai 2020, 11:15
Oli ikka imelik eile kuulata seda juttu, et isa on ju natuke ikka lapsi kasvatanud ja on ainult ema vastu vägivaldne olnud, mitte laste vastu. Kust selliselt mõtlevad inimesed tulevad?
sõna sekka7. mai 2020, 12:03
to Ohjah-- Erinevalt Sinust ei tee kohus otsuseid emotsioonide põhjal ! Huvitav trend on viimasel ajal tekkinud --- olles mingi probleemi puntras , minnakse otsima 5-minutilist tele-tähe kuulsust , lootes et need saated aitavad põrmustada nii kohtu kui ka politsei otsuseid. Pigem võiks aru saada , et toimib doomino-efekt ( asi pöördub enese vastu ). Kahju neist tegelastest. Allikateks : "Pealtnägija" , "Kuuuurija" , "Sotid selgeks".