Suursaadik Aleksandr Petrov (keskel) viib pronkssõduri juurde lilli koos kahe sõjaväelasega. Foto: Rauno Volmar / Ekspress Meedia
Eesti uudised
7. mai 2020, 06:58

Pronkssõduri avamistseremoonia: politsei juhib Vene saatkonna tähelepanu eriolukorra reeglitele

Põhja prefektuuri valvebüroo juht Valter Pärn palub välisministeeriumil juhtida Vene föderatsiooni suursaatkonna tähelepanu sellele, mis puudutab eriolukorra liikumispiirangute reeglite täitmist – seda seoses pronkssõduri avamistseremooniaga. 

Nimelt on kaitseväe kalmistul monumendi taasavamisel tehtud fotodel näha, et seal rikutakse valitsuse kehtestatud liikumispiiranguid. Näiteks viib Venemaa suursaadik Aleksandr Petrov pronkssõduri juurde lilli koos kahe sõjaväelasega. Eriolukorra juhi korralduse järgi on aga avalikus kohas keelatud üheskoos viibida ja liikuda rohkem kui kahel inimesel, ning avalikuks kasutamiseks ette nähtud paikades tuleb hoida teistega vähemalt kahemeetrist vahet, v.a kui seda ei ole võimalik mõistlikult tagada. Meetmed on võetud kasutusele selleks, et viiruse levikut tõkestada ning et kaitsta inimeste elu ja tervist. 

Tallinna Kaitseväe kalmistul asuv Pronkssõdur remonditi Vene saatkonna tellimusel.  Lisaks restaureeriti ERR teatel ka 50 samal kalmistul asuvat, Teises maailmasõja hukkunud punaarmeelase hauakivi. Tegemist oli tööde esimese etapiga ning edaspidi restaureeritakse ka ülejäänud hauatähised.