Tambet TuiskFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
6. mai 2020, 11:54

Tambet Tuisk karjäärivahetusest: oleksin väga kohusetundlik ja kellaaegadest kinnipidav autojuht

Vabakutseline näitleja Tambet Tuisk arvab, et kui ta ei saaks niipea kultuurivaldkonnas tegutseda, võiks temast saada väga hea autojuht.

"Kui turismisektor kukkus ära tundidega, nii et inimestel polnud isegi aega ette valmistuda, siis näitlemise ja kultuurisektoriga oli samamoodi. Võib-olla peaks sarnaselt teistele väga kõvasti trummi lööma, sest valitsus küll ütles, et meetmed on olemas, aga kui vaatama hakata, on need võib-olla 1100 inimesele," räägib Tuisk Raadio 2 saates "Hommik!".

Näitleja ütleb, et inimesed peavad aru saama, kas nad jooksevad praegu sprinti või maratoni. "Mina valisin kohe maratoni. Kuid vaatasin, et praeguse vormiga peaksin heal juhul vastu 10 kilomeetrit," naerab ta. "Siis tuleb šokk, et kuram, nii palju asju jõuaks ära teha, aga juba on õhtu, siis järgmise päeva õhtu jne. Ma saaksin keelt edasi õppida või mõnda projekti ette valmistada, aga siis tuleb kõik peale ja ühel hetkel vaatan – ma ei tee mitte midagi."

Kui kultuurielu ei peaks lähiajal taastuma, oleks Tambet valmis ka muud tööd tegema. "Arvan, et oleksin väga kohusetundlik ja kellaaegadest kinnipidav autojuht. Sõitsin paar aastat tagasi ühe projektiga seoses lähedastele inimestele taksot. Siis avastasin võime, et kui ma tean, kus on Tallinnas ummik ja mulle öeldakse sihtkoht, siis ma isegi ei mõtle, vaid mul tuleb kohe silme ette number. Olen täna hommikul mootorrattaga ja kui ma ei ületa kiirust, oleksin raadiomajast lennujaamas kell 6.48," räägib ta.