BeebilõustFoto: Erlend Štaub
Inimesed
5. mai 2020, 10:50

KUULA | Beebilõust: vangla on õpetanud, kuidas olla rahulik, leida tasakaal ja unistada kindlameelselt

Beebilõust ehk Andrus Elbing räägib podcastis “Ausad mehed” avameelselt vanglast, muusikast ja muutunud minast. “Vaimselt olen kindlasti palju muutunud. Tunnen, et mingi tasakaal on elus, varem olin liimist lahti tegelane,” avaldab räppar, kelle minevik ei ole olnud just lihtne. 

Beebilõust tõdeb saates, et oli noorena tõeline pätt. “Elasin põhimõtteliselt tänaval. Olime tolle pundiga kuskil 16-aastased noored. Hommikul tegime esimese poetiiru, varastasime, mis saime - enamasti alkoholi ja süüa. Selline tänavapäti elustiil kestis aastaid,” meenutab ta. 

Mees on vangis olnud lausa kolmel korral, esimest korda sattus ta trellide taha vaid 18-aastasena. “Saaremaalt tulnud, mitte midagi ei teadnud. Seal sain suuremate pättidega kokku ja õppisin neilt igast asju. Kui välja tulin, olin ikka õige pätt ja ega see pidu kaua ei kestnud. Kuskil aasta ja läksin uuesti vangi,” kirjeldab ta. “See vend oli julm tegelane,” arvab Beebilõust. 

Nüüd on mees jõudnud aga uute järelduste ja arusaamadeni, mis on aidanud tal liikuda iseenda parima versiooni suunas. ”Vangla on õpetanud mulle kannatlikkust ja unistamist. Sa kas unistad asjadest närviliselt või rahulikult. Just seda on vangla mulle õpetanud - olla rahulik, leida tasakaal ja unistada kindlameelselt,” räägib Beebilõust oma suurimatest õppetundidest.

“Ma pean ennast mingites osades elus väga targaks, sest olen üsna hullu perioodi läbi teinud. Ja tegelikult olen õnnelik, et selline asi on mu elust läbi käinud.”