Dave Greenfield (vasakul) koos The Stranglersiga 1980. aastal. Foto: PA/Scanpix
Inimesed
5. mai 2020, 10:04

Koroonaviirus murdis ansambli The Stranglers muusiku

71 aasta vanuses on surnud ansambli The Stranglers klahvpillimängija Dave Greenfield. BBC Newsi teatel oli muusik olnud südameprobleemide tõttu pikalt haiglas, kuid nakatunud seal koroonaviirusega.

The Stranglersi basskitarrist Jean-Jacques Burnel nimetab pühapäeval surnud Greenfieldi oma järelehüüdes muusikageeniuseks. "Kogu meie ülemaailmne Stranglersi pere on leinas ja saadab [Greenfieldi lesele] Pamelale  südamlikud kaastundeavaldused."

Greenfield oli The Stranglersi suurima hiti, heroiinist rääkiva "Golden Browni" autor. Laul jõudis 1982. aastal Briti singliedetabelis hõbedakohale. 

Kriitikud võrdlesid Greenfieldi helikeelt The Doorsi klahvpillivõluri Ray Manzarekiga. Kuid The Stranglersi veebiküljel ilmunud intervjuus kinnitas Dave, et tegelikult mõjutasid teda hoopis teised muusikud. "Ainsad The Doorsi lood, mida ma teadsin, olid "Light My Fire" ja "Riders on the Storm". Enne The Stranglersiga ühinemist olid mu peamised mõjutajad ilmselt Jon Lord [Deep Purple] ja seejärel Rick Wakeman [Yes]."