Maria PetersonFoto: TAIRO LUTTER
Inimesed
4. mai 2020, 13:18

Maria Peterson: mul on eluteel palju raskusi ette tulnud

Esmaspäeval toimunud emadepäeva konverentsil astus üles ka näitleja ja lavastaja Maria Peterson, kes arutles, kas õnne võib leida teisest inimesest.

Peterson ütleb, et kui panna vastutus teisele inimese õlgadele, siis õnneni ei jõua. "Olen olnud abielus 21 aastat ja mul on kaks last, kes on tulnud teisel teel. Mul on eluteel palju raskusi ette tulnud, nii et tunnen end tihti ka väga rasketes olukordades hästi," räägib kaks lastekodulast lapsendanud näitleja ja lavastaja.

Maria avaldab muu hulgas, et pole materiaalseid asju kunagi kõrgelt hinnanud. "Tegin lapsena materiaalsetest asjadest nimekirja ja kui ma mõned neist sain, nägin, et see ei teinud mind õnnelikumaks."

"Ma ei nõua kelleltki, et ta peab mind rõõmsaks tegema. Ma ei pea õnne püsivaks seisundiks, ma ei tea, kas see selliselt olemaski on. Mida rohkem on minu ümber rõõmu, seda rõõmsam olen ka mina. Õnn on laialivalguv, kuid kui minus on tasane rõõm, siis on hästi. Tasane rõõm on see, kui me ei vaja väga paljut. Õnn on tasadus," räägib ta.