Prints Charles ja Diana Spencer oma pulmapäeval 29. juulil 1981. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
4. mai 2020, 10:47

Uue dokfilmi teatel üritas printsess Diana neli korda enesetappu

Prints William ja tema vend Harry on väidetavalt endast väljas uue dokfilmi pärast, milles räägitakse nende ema Diana (1961 - 1997) õnnetust lapsepõlvest, vaimse tervise ja toitumishäiretest ning enesetapukatsetest.

Ilta-Sanomate teatel kannab Walesi printsessist vändatav uus dokk pealkirja "Being Me: Diana" ning selle taga on rahvusvaheline telekompanii DSP. Dokfilmi plaanitavat näidata ka Netflixis, kuid Briti ajakirjanduse teatel ei ole lepingut veel allkirjastatud.

Film on äratanud palju kõmu juba enne valmimist, sest kuulu järgi on tegu harukordselt avameelse portreega. Briti ajakirjanduse teatel võib oodata seni avaldamata materjali aastatest 1990-1992, mil Diana ja prints Charlesi abielu lagunemisest oli saanud avalik saladus. Briti õukond ning kuningliku paari pojad  William ja Harry pole filmi tegemises osalenud. Vastupidi: selle sisu olevat Diana poegadele tohutut meelehärmi valmistanud. Harry olevat häiritud lisaks seetõttu, et ta tegi hiljuti Netflixiga koostööd seoses lastelemmiku "Vedur Toomase" 75. sünnipäevaga.