Stefan Airapetjan Foto: TV3
Tele
4. mai 2020, 14:38

Maskisaate võitja Stefan: laulsin lugusid, millest olen alati unistanud, aga pole kunagi julgenud esitada (1)

“Maskis laulja” esimesel hooajal võidutses Jäär ehk Stefan Airapetjan. “Algul tundus, et see ei ole päris värk, sest ma ei olnud kunagi taolisest projektist kuulnud. Aga välismaal on see vist päris populaarne,” räägib Stefan Õhtulehele, kuidas ta reageeris, kui saates osalemise pakkumine tehti. 

Laulja tunnistab, et jaatav vastus ei tulnud kohe. “Uurisin kõigepealt oma mänedžeri käest, mis tema arvab ja kas tasub proovida. Kui paar tähtsat inimest mulle ütlesid, et proovi ära, siis läksingi,” meenutab ta. 

Saade oli Airapetjani sõnul väga arendav kogemus. “Ma proovisin laulda neid lugusid, millest olen alati unistanud, aga pole kunagi julgenud esitada,” naljatleb Stefan. Lauluõpetaja Maiken soovitas lugude valikul hullu panna ja seda mees tegigi: “Need laulud, mis valisin, on mu lemmikud, kuid esialgu tundusid esitamiseks keerulised. Võtsin Maikeni innustusel julguse kokku ja tore, et inimestele meeldis!“ sõnab ta Star FM-i hommikuprogrammile antud intervjuus. 

Stefani sõnul tegi saatemeeskond osalejate identiteedi varjamisel väga head tööd. “Hommikul võeti meid auto peale ja viidi stuudiosse, kus olime terve päeva eraldi ruumides. Me ei tohtinud üldse rääkida ja kui meid viidi ühest kohast teise, olime täiesti peidetud. Väga veider aga huvitav kogemus,” kirjeldab mees. 

Parimad sõbrad arvasid kohe ära, et Stefan saates osaleb. “Aga ma ei avaldanud lõpuni, et see mina olen. Üritasin ikka varjata,” tunnistab ta. “Minu vanemad väga telekat ei vaata ja neile ma valetama ei pidanud, aga tüdrukusõbra pere kahtlustas ja uuris küll,“ räägib Stefan raadios. 

Kostüümi valis eelkõige saate kunstnik Liisi Eesmaa, kuid ka Stefan sai oma sõna sekka öelda.  “Alguses pidin olema Rott, aga mingi hetk mainisin Liisile, et olen tähtkujult Kaljukits ja pakkusin, et võiksime vaadata sinnapoole. Võib-olla see mängis lõpliku kostüümi valimisel rolli,” meenutab ta. “Õnneks püsis mask peas täitsa hästi. Ma ei saanud küll pead väga palju liigutada ja hullu panna, aga muidu oli kõik okei. Kostüüm ise oli ka mugav ja mingil määral nagu pikk kleit. Ainult et palav oli,” ütleb võitja. 

Selleks, et inimesed Stefanit kohe ära ei tunneks, pidi ta oma häält moonutama. “Läbi katsetuste tulid väga huvitavad versioonid häälest. Esimese loo ma tegin täiesti moonutatud häälega, et keegi ei saaks aru.” Häälega mängimine oli Stefani sõnul lõbus ja tore katsetamine.

Stefan ei oleks enda sõnul iial arvanud, et ta saates nii kaugele jõuab. “Loomulikult oli see kogemus väga huvitav ja teistsugune, ma ei ole varem sellist asja teinud. Mul on väga hea meel,” rõõmustab laulja, et ta saates osaleda otsustas ja loomulikult ka selle üle, et võit just talle tuli.