StefanFoto: TV3
Tele
3. mai 2020, 21:41

VÕITJA SELGE! Maskisaate esimesel hooajal võidutses Jäär ehk Stefan!

TV3 suurshow "Maskis laulja" võitjaks hääletas rahvas Jäära, kelle kostüümis peitus terve hooaja vältel vaatajaid vaimustanud andekas laulja Stefan Airapetjan.

"See teekond oli väga huvitav ja minu kui laulja jaoks suur väljakutse. Saate lauluõpetaja Maiken ütles, et pane hullu, sul on see võimalus, tänu millele esitasin lugusid, mida muidu iialgi valinud poleks," tunnistas Stefan.

Läbi hooaja pakuti Jäära kostüümis peitunud inimeseks palju variante, näiteks Joel Ostrat, Lauri Pihlap, Sepo Seeman, Kristjan Kasearu, Tanel Padar, Robin Juhkental, Rene Puura, Stig Rästa, Karl-Erik Taukar, Uku Suviste jpt, kuid detektiiv Brigitte Susanne Hunt käis välja ka õige nime. Vihjeklipis olid viited Stefani Armeenia päritolule ja ta isale, kes Armeenia restorani peab. Samuti vihjati Stefani seostele muusikaga nii lapsepõlves kui ka viimaste aastate Eesti Laulul. Ära märgiti osalemine filmis „Lõbus perekond“, tema sünnipäev detsembrikuus ja nõrkus lihatoitude vastu.

Detektiivid tunnistasid Putuka puhul, et vihjed ajavad neid segadusse ning kõige hullem on, kui toas lendab putukas, keda kätte ei saa. Variante oli palju, viimasena kõlasid Mihkel Raud, Tomi Rahula ja Peeter Võsa, kuid Krista Lensini poolt sai mainitud ka Mardisalu nimi.

Saate vihjeklipis viidati Mardisalu ametitele TV3 uudistetoimetuses, samuti saadete "Kuldvillak" ning "Täna õhtul Mart Mardisalu" juhtimisele ning jalgpalliülekannete ja pokkeriturniiride teleülekannete kommenteerimisele. Viiteid oli ka Mardisalu minevikule muusikamaailmas, mil ta mängis bändis klahvpille või esitas hittlugu "Varumees". Samuti vihjati sellele, et Mardisalu valiti aastal 2000 ajakirja Kroonika poolt seksikaimaks meheks ning et tema Putuka-kuju on inspireeritud Mardisalu hüüdnimest Mardikas.

Lille maski alt paljastus Kaire Vilgats. "See oli minu jaoks niivõrd äge seiklus ning tänan kogu saatetiimi ja eraldi ka lauluõpetajat Maikenit, kes mu häälega imesid tegi," ütles Vilgats. Lille finaalilood olid "Aed" ja "Kuninganna".

 Läbi hooaja pakuti Lille kaunis kostüümis peitunud inimeseks palju variante, näiteks Elina Nechayeva, Evelin Võigemast, Anneli Peebo, Ülle Kaljuste, Helen Lokuta, Pirjo Levandi, Elina Reinold, Liina Vahtrik, Katrin Karisma, Laine Mägi, Lea Dali Lion jpt, kuid detektiivid käisid välja ka õige nime. Vihjeklipis olid viited Kairele kui Eesti kõige andekamale ja kuulsamale taustalauljale, kes on korduvalt osalenud Eesti Laulul ja Eurovisioonil. Samuti mainiti ära Kaire töö erinevates teatrites, osalemine muusikalides, telesaadetes; vihjeid oli tema telereporterist emale ning ka kehakaalu langetamisega seotud eridieedile.

Enne finaali langetasid maskid Getter "Jonnipunn" Jaani, Jaanus "Vanapagan" Nõgisto, Kärt "Lõvi" Anvelt, Toomas "Sõdalane" Luhats, Laine "Rott" Randjärv, Toomas "Pilv" Uibo ja Kaisa "Silmamuna" Selde.