PUNNSEIS: Juba kokkulepitud kooli lõpetamise tingimused sõltuvad praegu 35 seaduse muutmise korrektsusest.Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
1. mai 2020, 18:39

Põhikooli ja gümnaasiumi lõpetamise tingimused on siiani muutmata

Kadriorus kinni: tänavused lõpueksamid sõltuvad kobareelnõu väljakuulutamisest (2)

Kehtiva põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse (PGS) järgi peaksid põhikoolide lõpetajad tegema sel aastal lõputunnistuse saamiseks lõpueksamid ning abituriendid kolm riigieksamit ja koolieksami. Lõpetamise lihtsamad variandid, nagu põhikooli lõpueksamite ärajätmine ja abiturientide puhul vaid kaks riigieksamit, millest on juba mitmeid kordi räägitud, rändavad kord valitsuse istungi päevakorda ja sealt jälle välja, sest president ei ole muudatusi lubavaid seadusi veel välja kuulutanud.

Riigikogu poolt 20. aprillil heakskiidetud õige mitme seaduse muutmise kobareelnõu ootab juba nädalapäevad presidendi kantseleis. Nagu selgitab presidendi kantselei, siis seaduse järgi on presidendil seaduste väljakuulutamiseks aega 14 päeva ehk siis uue nädala alguses peab otsus teada olema. Kobareelnõust ühte tükki aga välja võtta ei saa, nii et kui üks säte on presidendi arvates põhiseadusega vastuolus, rändab kogu komplekt Riigikogule tagasi.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99