Peter Nygård 2005. aastal. Foto: DARRYL JAMES/AFP/Scanpix
Inimesed
30. aprill 2020, 17:01

Soome päritolu moemogulit süüdistab seksuaalvägivallas juba ligi 50 naist

New Yorgis on antud sisse uus kollektiivne hagi 78aastase moemoguli Peter Nygårdi vastu. Praeguse seisuga süüdistab Soome päritolu miljonäri seksuaalvägivallas juba 46 naist. 

Kuna hagejate seas on mitmest riigist pärit naisi, leiab skandaal üha laialdasemat kõlapinda, kirjutab Soome väljaanne Seiska. Veebruaris kaebas moeärimehe kohtusse kümme naist. Helsingis sündinud, kuid lapsena koos vanematega Kanadasse siirdunud moemogulit süüdistatakse vägistamises ja vägivaldses sundimises seksile. Nygård, kelle varandust hinnatakse kuni 850 miljonile eurole, on kõiki süüdistusi eitanud, kuid siiski oma moeimpeeriumi eesotsast tagasi astunud. 

Seksuaalvägivald leidis süüdistuse järgi aset Bahama saartel, kus moeärimehel on hiiglaslik häärber Nygård Cay. Naised süüdistavad teda muu hulgas vägistamises ja uimastamises. Mitmel puhul sunniti ohvreid seksile ja nad pidid moetuusa haaremisse uusi liikmeidki värbama. Kolm süüdistajat olid juhtunu ajal 15aastased, üks aga alles 14.

Nygårdi häärberit on teiste seas väisanud ka Eesti endine missikandidaat Eha Urbsalu. Eha kinnitas hiljutises Õhtulehe intervjuus, et on tõepoolest töötanud Nygårdi alluvuses, kuid on firmast lahkunud kaks korda uste paukudes. Põhjuseks ärimehe šovinistlik suhtumine oma töötajatesse ja seksuaalselt häiriv käitumine. Nygårdi kurikuulsaid pidusid väisanud Urbsalu sõnul oli põhimõtteliselt tegu orgiatega.