Harrison FordFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
30. aprill 2020, 16:28

Harrison Ford võinuks lennuõnnetuse põhjustada

USA lennundusvõimud uurivad superstaar Harrison Fordi hiljutist intsidenti Lõuna-California lennuväljal. Föderaalse Lennundusameti FAA teatel tekitas näitleja oma väikelennukiga potentsiaalselt ohtliku olukorra.

77aastane Ford sõitis eelmisel reedel Los Anglelese Hawthorni lennuväljal oma väikelennukiga Aviat Husky üle maandumisrajast, kuhu teine lennuk oli parajasti maandumas. BBC Newsi teatel jäid lennukid teineteisest siiski umbes 1100 meetri kaugusele. Kokkupõrkeohtu ei olnud, toonitab FAA. 

"Indiana Jonesi" täht tunnistas oma viga ning palus vabandust, kinnitab tema esindaja. Esindaja sõnul oli Ford saanud dispetšeri korraldusest valesti aru. 

Lennundusentusiastina tuntud Ford on viimastel aastatel mitu korda ohtlikke olukordi põhjustanud. 2015. aastal tegi ta oma vintage-lennukiga hädamaandumise Los Angelese golfiväljakul ning sai viga, kaks aastat hiljem aga lendas liiga madalalt üle American Airlinesi reisilennukist, mille pardal oli 110 inimest. Keegi viga ei saanud ja FAA otsustas jätta juhtumile ametlik pööre andmata.