Mati Alaverile määrati mullu tingimisi vanglakaristus, kuid oma süüd ta ei tunnistanud.Foto: Tiit Tamme
Spordivaria
30. aprill 2020, 12:31

Kas Tiisleri emotsionaalne kõne Alaverile toimus päriselt?

Kolmapäeval avaldas Levila kuuldemängu „Üks päev Mati Alaveri elus“. Kuuldemängus tegi endisele suusatreenerile emotsionaalse telefonikõne spordiajakirjanik Tarmo Tiisler. Raadio- ja telemees tunnistab, et päris maailmas sellist kõnet ikkagi ei toimunud.

Kas tol 2019. aasta märtsikuu esimesel päeval valdasid sellised emotsioonid, et oleks tegelikult ka tahtnud Alaverile omi mõtteid jagada? „Ma ei ole kindel, et oleksin sel hetkel helistanud ja niimoodi küsinud,“ ütles Tiisler Õhtulehele.

Kuuldemängu nautides võib tekkida küsimus, kui palju sellest kõigest on päriselt toimunud ja kui palju on autorite omaloomingut. „Enne, kui hakkasin oma jupikest tegema, lugesin stsenaariumi ikka läbi. Arvan, et see on ikkagi kunstiteos,“ vihjab ta, et kõike ei tasu puhta kullana võtta, vaid teosele peaks lähenema loominguna. Tiisler tunnistas, et oma teksti kirjutas ta ise.

Kuuldemängu autor on Eero Epner, lavastas Tambet Tuisk. Lavastaja, helirežissööri ja muusika autorina töötas Janek Murd. Helioperaator oli Ekke Västrik ja produtsent Kristel Eplik.

Lisaks Tiislerile andsid kuuldemängule oma hääle Gert Raudsep, Mirtel Pohla, Eva Koldits, Jaak Prints, Sergo Vares, Andres Mähar, Tamber Tuisk, Kristel Eplik, Janek Murd ja Ekke Västrik.

Levila tänas eraldi inimesi, kes neile vastu tulid ja olid nõus intervjuusid andma.