Endla saal on juba mõnda aega olnud tühi, kuid näitlejad hoiavad teatrisõpradega sidet. Foto: Stanislav Moshkov
Teater
29. aprill 2020, 17:01

Endla näitlejad rõõmustavad teatrisõpru ahelblogiga

Eriolukorra tõttu harjumatult kodus istuvad Endla teatri näitlejad alustasid 26. märtsil teatri Facebooki-lehel ahelblogi, kus on nüüdseks juba üle 30 postituse.

„Blogiga soovime lahutada meelt, tuua rõõmu sarnaseks kippuvatesse päevadesse ning anda märku, et kultuur ei ole karantiinis, vaid lendleb meie vahel vabana nagu nakkav viirus, millel on võime tervendada nii keha kui ka hinge,“ tutvustab ettevõtmise ideed teatri pressiesindaja Mari-Liis Pärn. Tema sõnul panustab Endla rahvas sellesse suure rõõmuga ning ettevõtmine on hästi vastu võetud.

Videoblogi alustasid märtsi lõpus Kaili Viidas, Ott Kilusk ja nende lapsed. Postitustes on armastatud näitlejad sageli eriskummalises olukorras. Näiteks saab näha, kuidas Endla mulluseks lemmikmeesnäitlejaks valitud Ago Anderson veidral moel koduaias koera toidab, Märt Avandi aga demonstreerib, kuidas ta kätel seistes särgi selga paneb. Kõik postitused on mõistagi ka järelvaadatavad.

Lisaks võivad Endla sõbrad osa võtta kodulehel toimuvast pildiviktoriinist, mille auhinnaks on piletid vabalt valitud Endla teatri tänavuse aasta etendusele, ning Instagrami mängust „Kes on see näitleja?“, mille auhinnad panevad välja Endla näitlejad.

Esmaspäeval avatakse taas Endla teatrikohvik, kuid esialgu saab sealt toite ja pagaritooteid kaasa tellida. Kuigi kultuuriminister Tõnis Lukas on vihjanud, et siseruumides saavad teatrid planeerida tõenäoliselt sügishooaega, loodab Endla alustada võimalusel 110. hooaega juba suvel. Pressiesindaja sõnul saab nii ärajäänud etenduste piletite kui ka kinkekaartidega külastada vabalt valitud Endla teatri tänavuse aasta etendusi, ka väljasõiduetendusi. Pileteid on võimalik ümber vahetada aasta lõpuni.

Edasi on lükkunud nelja lavastuse esietendus. Draama „Vaade sillalt“ ning raamatutest ja armastusest rääkiv „Abort“ tuuakse välja sügisel. Suvelavastus „Põrgupõhja uus Wanapagan“ ja Endla noortestuudio komöödia „Kolm õde“ on lükkunud tulevikku ning praegu ei ole veel selgust, millal need lavale jõuavad.