ELUTARK: „Ei tohi võtta teiselt inimeselt tema unelmaid ja inspiratsiooni omaenese rahulduse nimel,“ ütleb laulja Dave Benton, kes suutis vaimu ja hinge muserdavas esimeses abielus siiski säilitada jõu ja usu oma unistused teoks teha.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
12. november 2020, 22:30

Dave Benton: oleksin pidanud piinarikka abielu armukadeda naisega palju varem lõpetama (2)

„Kui ma praegu ajas tagasi vaatan, saan aru, et oleksin pidanud oma esimese abielu juba palju varem lõpetama,“ räägib Dave Benton avameelselt piinarikkast ja muserdavast kooselust äärmiselt armukadeda ja omandihimulise naisega. Tookord otsustas ta lõputud muserdavad stseenid laste pärast välja kannatada. Praeguse elutarkusega ta seda enam ei teeks.

„Sellest, millal on aeg kooselu lõpetada, saab aru siis, kui teise poole käitumine muutub mustriks. Kui kuuled selliseid lauseid – „kui sa mind armastad, siis…“ või „tee seda minu pärast“ või kui sind ähvardatakse sõnadega „kui sa ära lähed, lõikan endal veenid läbi“, siis tea, et see on vaimne väljapressimine ja märgiks, et nüüd aitab. Sellega ei tohi kaasa minna. Me kõik oleme sündinud õigusega olla õnnelikud. Armastatud. Terved. See ei ole õige, kui keegi püüab neid õigusi sinult ära võtta,“ jagab Dave oma elukogemust. Ta istub oma õdusas elutoas sügavas tugitoolis, ruumis hõljub maheda viirukilõhnaga koos õnnis rahu. Dave on õnnelikult abielus, järgmisel aastal tähistavad nad abikaasa Marisega 20. pulma-aastapäeva. Tema esimene abielu oli aga kõike muud kui rahulik ja õnnelik.

Edasi lugemiseks: